top of page

Psychotherapie

Er zijn momenten in het leven waarop alles lijkt spaak te lopen en je even niet meer weet tot wie je je moet wenden. Op zo een moment kan een psychotherapeut helpen.

Met onverklaarbare pijnen, slapeloosheid, stress, prikkelbaarheid en nog tal van andere verschijnselen wil je lichaam je iets vertellen. Iets is er uit balans. Maar wat, en waarom? 

Door samen te kijken naar de symptomen waarmee je kampt, kunnen we de dieperliggende oorzaken in het hier-en-nu aanpakken en zorgen voor meer veerkracht om weer steviger in het leven te staan. Dit doen we in een rustige, veilige omgeving. 

Soms heb je maar een paar sessies nodig, en soms moeten we wat langer samen op pad.

 

Lichaamsgerichte therapie

Omdat de impact van een gebeurtenis zo overweldigend is, kan het zijn dat erover praten gewoon niet lukt, of misschien is het gewoon niet de juiste insteek bij jou. Dan ga je beter voor een lichaamsgerichte aanpak. En dit.. zonder aangeraakt te worden! 

Het lichaam slaat (vroeg)kinderlijke en/of andere nare ervaringen op. Het kan zijn dat jijzelf je niets herinnert, maar je lichaam doet dat wel, met de nodige reacties als gevolg.

Door oefeningen, visualisaties en creativiteit met elkaar te verbinden, wordt er contact gemaakt met je binnenkant. We leren hoe ons zenuwstelsel reageert in bepaalde situaties en leren het reguleren. Zo hervind je je kracht en word je van binnenuit versterkt. 

bottom of page