Kindercoaching

Er was eens een klein spinnetje dat heel lang en hard gewerkt had aan haar web. Het resultaat was schitterend. Een prachtig web, waarbij elke draad even ver van en mooi evenwijdig met de andere stond. Het spinnetje stond in het midden van het web en keek tevreden naar haar werk.

Maar op een dag kwam er een zware storm. Die ging zo hard tekeer dat het spinnetje haar web helemaal vernield werd. Alle draadjes spinrag zaten door elkaar.

Wat moest het spinnetje nu doen?

 

Zo vergaat het tal van kinderen ook.  Soms zijn ze plots de weg kwijt, dan voelen ze spanningen en zijn niet meer gelukkig. Dat kan zich manifesteren op allerlei manieren, zoals o.a. slaapproblemen, angsten, woede, ongecontroleerd gedrag..

Op dat moment kan een kindercoach helpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De magie van het verhaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij maken ook vaak gebruik van verhalen. Verhalen hebben een helende werking.  Buiten het feit dat ze je kunnen meenemen naar vreemde plaatsen en je daar prachtige avonturen doen beleven hebben ze ook nog een andere, genezende functie. Verhalen doen je tot inzichten komen en kunnen je blik verruimen, ze kunnen zelfs diepgewortelde, verdrongen trauma’s op een indirecte manier aan de oppervlakte doen komen zodat de mogelijkheid ontstaat ze te helen. Luisteren naar verhalen en je eigen verhaal vertellen. Beide versies werken als zalf op een wonde. Jezelf al luisterend en vertellend helen. Laat je verwonderen en inspireren.

Spelletjes en knutsels

Via spel, knutsels, visualisaties en beweging helpen wij het kind om op zijn eigen manier zijn gevoelens te uiten, emoties te verwerken en zo zijn weg terug te vinden. 

Dieren

Wij hebben ook enkele harige hulpcoaches die af en toe aan een sessie deelnemen, namelijk onze drie katten, Wasabi, Lucy en Echo.

Een van de dieren in de buurt hebben, stelt de kinderen vaak op hun gemak.

© 2013 by SPINNEWIP. Proudly made by Wix.com.

  • facebook-square
  • Twitter Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now