Talentvol

Uitdagend, aanvullend onderwijs voor (uitzonderlijk) hoogbegaafde jongeren.

Een onstilbare leerhonger, een allesomvattende kijk op de wereld, complexe denkpatronen die je soms doen vergeten dat je kind nog maar kind is, ... Uitzonderlijke hoogbegaafdheid, hyper-hoogbegaafdheid, extreme hoogbegaafdheid, 145+, ... is meer dan hoogbegaafdheid.
 

Er is wel degelijk een verschil!

Het is een andere manier van denken, een andere manier van voelen, een andere manier van zijn. Daarom vraagt het ook een andere aanpak, een andere begeleiding.
 

Wij van Talentvol begeleiden uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen en hun ouders in dit vaak complexe traject. Indien nodig wordt er doorverwezen naar andere specialisten. We stippelen samen een traject uit dat bij de eigenheid van jouw kind en gezinssituatie past.
 

Moet je kind 145 scoren? Niet elk uitzonderlijk hoogbegaafd kind is meetbaar. Bij Talentvol rekenen we of vanaf 140-141, of kinderen die hoogbegaafd maar net iets meer zijn. Lees hiervoor de blogpost "De slapende leeuw" of mijn boek "Slapende leeuwen".

Wat bieden wij?

Een hoog cognitief niveau, voldoende variatie en autonomie en een goede connectie met de mentor zijn maar enkele belangrijke voorwaarden voor het slagen van de verrijking.

Degelijke kennis van uitzonderlijke hoogbegaafdheid is dan ook noodzakelijk om te vatten waar deze kinderen en jongeren nood aan hebben.

En dat is niet altijd haalbaar op school. Enkele uren per week kangoeroeklas, enkele sudoku’s tijdens de les, ... stillen de leerhonger amper en stoppen het onderpresteren niet.
Sommige ouders stappen over naar thuisonderwijs, zien hun kind terug openbloeien maar weten niet hoe ze dit 7 dagen op 7 moeten blijven opvangen.

Voor deze kinderen voorziet Talentvol dagtrajecten. Elke veertien dagen kan je kind dan een hele dag uitdagende projecten realiseren.

Om een kwalitatief hoogstaand aanbod aan een redelijk tarief te kunnen garanderen werkt Talentvol samen met bedrijven, hogescholen en universiteiten.
 

Wat mag je als ouder verwachten?

 • Kwalitatieve inhoud in een veilige omgevingplusklas

 • Kleine groepjes waar je kind gezien wordt

 • Werken aan sociaal-emotionele vaardigheden

 • Inzicht in eigen denkpatronen

 • Succeservaringen opdoen

 • Contact met ontwikkelingsgelijken

 • Denkvaardigheden: filosoferen ingebed in dagtrajecten

 • Mogelijkheid tot eigen inbreng van thema’s!
   

Vaardigheidsniveau's

Meer informatie over vaardigheidsniveau's vindt u hier.

 • Kleuters (Regenbogen-Rupsen): Thema's onder voorbehoud en nog niet in volgorde: digitale wolven, kunstgeschiedenis, Engels, helden.
   

Data

Kan elk kind hieraan deelnemen? JA! Met een code P kan je kind gewettigd afwezig zijn op school.

 • Regenbogen-Rupsen 

  • Trimester 1: 15/9, 29/9, 13/10, 27/10, 24/11, 8/12, telkens van 9u30 - 12u30
    

Locatie

Hier in onze praktijk Het Spinnewip in Alken, begeleider: Uschi Lichter
 

Tarieven

 • Regenbogen-Rupsen: trimester 1 € 330 (halve dagen)

  Voor het volledige aanbod (andere leeftijdsgroepen) van Talentvol, neem een kijkje op www.talentvol.be.