Blij met Mij!

Wat is Blij met mij?
 

Blij met mij! is een krachtige training voor kinderen van 6-12 jaar én hun ouders. Een kindertraining die het zelfvertrouwen versterkt door de talenten van de kinderen centraal te stellen.

Wat willen we met Blij met mij! bereiken?
Kijken achter het gedrag van een kind

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ieder kind heeft talenten, krachten en ontwikkelingspotentieel. Niet ieder kind herkent en erkent die bij zichzelf. Het is onze missie om een kind (spelenderwijs) te leren ontdekken: ‘Ik ben ik, leuk hè?!’

Hoe pakken we het aan?
 

Met de kindertraining ‘Blij met mij!’ zorgen we dat kinderen lekker in hun vel komen te zitten. Kinderen leren op een ongedwongen manier hun eigen talenten en krachten (h)erkennen. Ouders spelen een belangrijke rol bij het zelfbeeld van kinderen. Daarom betrekken we de ouders nadrukkelijk. Zij krijgen handvatten om op een andere manier naar hun kind te kijken en om het kind te kunnen ondersteunen bij het zien en ontwikkelen van de eigen kracht.
‘Blij met mij!’ is een veranderingsproces op maat voor ouders èn kinderen. Vanuit een positieve insteek ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en nieuwe dynamieken bij het kind zelf, maar ook in relatie tot anderen.
Bij het handhaven van de aangereikte tools blijken de effecten tot lang na de kindertraining door te werken. 

 

Hoe we samen optrekken met de ouders

 
  • vooraf is er met de ouders een kort telefonisch intakegesprek

  • aan het eind van elke bijeenkomst is een moment met de ouders en kinderen samen. Ouders kunnen dan ervaren wat we gedaan hebben en hoe ze dat samen met hun kind de komende week thuis kunnen voortzetten

  • er zijn drie ouderavonden, waarin het vooral gaat over hoe ouders hun kind kunnen steunen

  • de laatste avond is bedoeld om te weten hoe de ouders de effecten van de training vast kunnen houden in het gezin

 

Natuurlijk zijn er nog meer belangrijke volwassenen in het leven van een kind. Denk aan grootouders, leerkrachten, oppas, zwemjuf, buren, ooms en tantes. Ook zij zijn van harte welkom op de avonden van de kindertraining en aan het eind van elke bijeenkomst. Zo kunnen ouders en andere ‘helpers’ een kring vormen om de kinderen heen. En dat helpt enorm!

 

Meer achtergronden vind je in het artikel Blij met mij! training als krachtige interventie, dat in het voorjaar van 2015 verscheen in het vakblad Onderwijs & Gezondheidszorg.

Aantal bijeenkomsten

De groepstraining bestaat uit 5 kindernamiddagen van 2,5 h en 3 ouderavonden van 2 h.

Bij een individuele training werken we met 5 kinderbijeenkomsten en 3 ouderbijeenkomsten van een uur.

--> Deze training is een cadeau voor ALLE KINDEREN! Wie heeft er nu geen baat bij een extra boost in zelfvertrouwen!

Prijs

Groepstraining: 400 EUR.

Er is een mogelijkheid om per sessie te betalen (60 EUR/keer - dus voor 3 u).

Individuele training: 400 EUR.

 

Het intakegesprek is gratis.

Bij annulatie na inschrijving zal er wel 60 EUR aangerekend worden voor het intakegesprek.

 

 

 

 

 

 

 

Hoe denkt het kind over zichzelf?

De term 'Mindset' staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen!) denken over zichzelf en in het bijzonder over hun intelligentie en kwaliteiten. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen een vaste mindset en een groeimindset. 

Kinderen met een vaste mindset geloven (bewust of onbewust) dat hun persoonlijke eigenschappen vaststaan. Je bent met een bepaalde 'hoeveelheid' intelligentie en kwaliteiten geboren en hiermee zul je het de rest van je leven moeten doen. 

"Ik ben gewoon slecht in rekenen"

"Ik snap dit niet en zal het ook nooit leren"

"Ik ben gewoon dom"

Kinderen met een groeimindset daarentegen geloven dat ze zichzelf steeds kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen. Je talenten zijn slechts het startpunt en je kunt steeds blijven groeien door hard te werken en ervaring op te doen.
 

Een groeimindset leidt tot een passie voor het leren. Wil je een kind zijn talenten optimaal benutten, dan is het dus van belang dat hij een groeimindset ontwikkelt. Het goede nieuws is: je kunt je mindset veranderen en volwassenen kunnen kinderen helpen een groeimindset aan te leren of te behouden!

(cfr. Floor Raeijmaekers)

De Mindsettraining

Deze individuele training werd ontwikkeld door Floor Raeijmaekers van Het Talentenlab in Nederland.

De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van een uur en is voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Ook hier wordt op een speelse, creatieve manier gewerkt. De ouders worden achteraf steeds gedetailleerd gebrieft over wat er besproken werd.

Prijs

60 EUR/h

 

Mindset: van Fixie naar Growie

© 2013 by Uschi Lichter

  • facebook-square
  • Twitter Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now